søndag 24. november 2013

En UFO ferdig!

Dinne har ligge ei stund. Faktisk sida i fjor høst då garnet Soft Alpakka fra Sandnes kom ut. Eg tenkte å strikke meg en kjole ala Skappel, men med det garnet og bomullsgarn so det ikkje sige so masse... Eg valgte fargen 6755 Petrol. Både på bildet på nettsida deira og bilda eg har tatt blir fargen heilt feil. Den er mykje grønnare i virkeligheten.





















I dinne har eg kombinert litt av kvart. Eg ville ikkje ha den klassiske vrangborda som gjør ting so snurpete, so eg varlgte å ha "vrangborda" i rillestrikk. Armen er 4 rette og 2 vrange, den går sånn heilt opp. Den er innspirert frå ditte heftet frå Sandnes, Modell 10b. Eg har strikka Modell 10a med lange ermer i julegave til ei venninne, faktisk.
  

 Eg hadde egentlig tenkt at dinne skulle bli en kjole. Eg har ein som eg synst er fin som eg målte etter, men eg må ha gjort nåke feil eit sted, då det vart en genser i stedet for...

Øking under armen
Eg begynte på dinne på pinne 7, men det vart laust og hengslete, so eg har bytta til mindre og mindre pinne oppover etter kvart. Eg endte opp på pinne nr 4,5, enda Soft alpakka egentlig skal brukast pinne 6 på aleine. Og eg hadde det i kombinasjon med eit bomullsgarn. Eg synst ikkje at det vart for fast, faktisk. Heilt greit. So no er endelig den UFOen ferdig!

Eg har begynt på eit nytt prosjekt og... Det er dinne frå Rauma. Eg strikka jakka som der er i kvitt. Den er strikka i enkel tråd Iris på pinne 6, so her går det unda. Eg har valgt grønnfargen 9033. Ditta er veldig greit reisestrikk, då det er delar som skal syast saman. Før heilte det Trikkestrikk, no heite det Banestrikk fordi eg tar bana til jobb :-)

Sunniva

mandag 18. november 2013

Kalle er ferdig!

Og overlevert til sjefen sjøl :-) Han skal bli med på JuleExpo i helga i varehuset i Lillestrøm :-) I oppskrifta so der restegarn til nesa, og at nesa skulle tovast. Med tanke på at eg blir nesten dårlig bare med tanken på å tove meir, og so lite, vart den strikka uten å tove. Av molunegarn. Stryk i boka her ja....

Snømannen Kalle!

Uansett har eg lært MASSE om toving. Etter å ha kokt hua har eg funne ut at varme ikkje har en dritt å seie ang tovinga. Det er KUN sentrifuge/friksjon som tover. Varmen hjelpe nok, men uten sentrifuge/friksjon er ikkje varmt vatn brukandes. So det so. Alt man skal lære.

Eg og mine samboera er enige om at det er rart snømannen har hue og skjerf, sida han BØR fryse, for å ikkje smelte... Vi har funne ut at vi ikkje skal sende mail til Sandnes :-)

Akkurat no er eg veldig usikker på ka eg skal strikke... Har jo so mange ufoar... Kjenne eg gleda meg til å begynde på dei, har jo strikka som masse som ikkje er til meg lenge... SO NO: UFO-kista! Følg med for å sjå ka som dukka opp der!

Sunniva

søndag 17. november 2013

Stripegenseren er ferdig!

Jippi! Etter timevis med trådfesting kan eg endelig seie at genseren er ferdig! Neste gong eg strikka striper, skal eg feste trådaar etter kvart. Ditta var mykje jobb på ein gong...

Litt trådar å feste her ja...
Trådane som er festa og klipt av.
Men sånn vart den altså.. Fritt etter ei oppskrift frå Dale-garn, med garn frå Frankrike. Les meir her.



Her er fargen rett


Eg er i det store og heile veldig fornøyd med dinne genseren. Veldig greit å strikke på tjukke pinnar, og går ikkje so mykje garn. Eg elska jo raglan, då sleppe men so mykje montering etterpå. Gjør ting litt enklare. (Når man sleppe å feste ein million trådar, vel og merke)

Garnforbruk av Cosmos str M:
Lilla/kvit fargekode 290 73: 200 garm
brun/kvit fargekode 290 84: 250 gram.

Jippi! Snart er snømannen ferdig og :-)

Sunniva

fredag 15. november 2013

Bølgetunikaen er ferdig!

Jippi! Sånn vart den då den var ferdig! Eg har ikkje henta opp so mange masker som står i oppskrifta rundt halsen og erma, men den er likevel meir enn stor nok!

 

Ferdig overvidde: 100
Ferdig lengde: 94

Fargane eg brukte er
Tynn Alpakka: 123
Faerytale: 712

Denne gikk egentlig veldig greit å strikke. Bølgemønsteret satte seg veldig fort, og man blir en skikkelig racer på det etter kvart :-) No henger den på jobben til skrekk og advarsel ;-) Oppskrifta er forsatt frå Maskerader nr 21, modell nr 19. Les meir om den her.

Eit prosjekt mindre, det betyr at eg kan begynde på 3 nye! Eller kanskje eg skal gjøre ferdig nåken UFOar... Kremt...

Sunniva

tirsdag 12. november 2013

Pakken er pakkeklar!

Har jo tidligare skreve om nåken tubesokka som eg har strikka til ei venninne av meg som endelig er gravid.  Plutselig var det tvillinga på gang, so det vart eit par til. Eg tenkte at eg skulle prøve å lage ei litt søt eske til ho å ha sokkane i, sånn at det blir en skikkelig gave. Eg har lenge vore på utkikk etter ei passande, og når eg jobba i garnbutikk får vi inn masse småesker innimellom, men eg har ikkje funne ei som har passa. So eg tok ei eske eg fekk nåken malingsprøver fra flugger på i sommer, og malte den :D


Papiret med Blåmeisene kjøpte eg på panduro. Eg har klipt det til og malt rundt so det ikkje skal være so synlige kanta, og festa det med Decoupagelim. Ka no enn det er fornåke, men dama på Panduro sa det var bra, so eg prøvde. Det gikk :-)





Her er bilde med sokkane. No veit eg at det blir to gutar, so då vart det blått på begge :-) Tekte å ha band rundt, litt usikker på om eg skal ha blått eller kvitt. Uansett, so godt som ferdig, og i god tid før termin! :D

Sunniva

søndag 10. november 2013

Strikking for hånd uten pinnar!


Joda, du leste rett. Eg oppdaga det då eg var innom ei av strikkegruppene eg er medlem av på facebook. Der og då bestemte eg meg at eg skulle prøve, men eg hadde ikkje so tjukt garn eller tida akkurat då. I går var eg innom Nål og Tråd i Måløy, og der fann eg eit garn eg hadde lyst å prøve. Eg hadde egentlig tenkt å strikke eit skjerf på vanlege pinnar, men då eg fann ut at eg ikkje hadde nmed meg pinnane, fann eg ut at eg skulle prøve å strikke på henda. Garnet eg kjøpte på Nål og Tråd var dette frå Viking Garn.


Videoen eg fann på Youtube og følgde var denne. Den går litt sakte, men den viser godt kva du skal gjøre. Eg la opp med dobbel tråd av Ask og fulgte med.
Fyste omgangen.

Går fort unda!

Baksida

Forsida.

Kveila i hop.
Som dåkke ser blir det veldig laust, sjøl med dobbel tråd. Noko som ikkje er so rart med tanke på at det er pinne 50-ish. Eg stikka fyst eit skjerf der eg brukte to nyste. La opp 10 masker med dobbelt garn og strikka til det var tomt. Det som blir litt annleis når eg strikka med henda er at annakvar omgang blir vridde masker. Man ser det sovidt på bildet over. Dette er fordi eg ikkje har strikka vrangt, berre vridd maskene. Trur ikkje eg skal prøve meg på å strikke vrangt enda, var vanskelig nok å halde tunga rett i munnen som det var. På skjerfet tok av fyste maska på omgangen for å få ein fin kant, men den vart litt laus. So på halsen strikka eg fyste maska og stramma litt, so den vart fastare.
 
2 nøster Ask



Dåkke får unnskylde min ufesta tråd, den er festa no :-)
So hadde eg eitt nyste igjen (eg hadde kjøpt tre) og tenkte å lage ein hals av det. So tenkt, so gjort. Halsen er so lang at den går to gang rundt, og eg lika at dei sitte godt, dei skal jo varme. Veit ikkje heilt om eg skal gje dei vekk i julegave eller behalde dei sjøl, so vi får sjå. Dei er no ferdige, i alle fall ;-)

Tadaaaa!

Håpa eg gav nåken lyst til å prøve handstrikk! 
Hyggelig om du legge igjen en kommentar, eg veit du er der ;-)

Sunniva