torsdag 26. desember 2013

Hemmeligheten

Ditte arbeidet har eg holdt på med sida i sommer. (Arbeidet var ein julepresang, derfor kjem den etter jul) Eg fekk innspirasjon frå denne, og då var det berre å sette i gang. Denne er til mammaen min!


Eg valgte å strikke den frå sida.
Garn: 200 g Faerytale, utgått farge 721
Pinne: 4 mm



Oppskrift: Legg opp 157 masker på pinne nr 4, gjerne stramt. Strikk 7 rette *3 vrange, 7 rette* Gjenta mellom *-* ut pinnen. Snu og strikk motsatt tilbake, 7 vr, 3 r, 7 vr. Forsett slik til du har strikka langt nok til at det går rundt skuldrane dine. Min var 103 cm, sida eg og mamma er ca like breie over skuldrane. Eg felte stramt av, sydde saman i enden og i starten og stramma so det rynka seg.

Blomstrane har eg helka på frihånd, uten oppskrift. Om nåken har lyst å prøve seg på helka blomster kan dei sjekke ut denne. So sydde eg på blomstrane. Vart tre stykker i forskjellige strørrelsa, plassert på ekte Blomsterdekoratør-vis.

Hadde akkurat nok garn, kan man seie...
Sånn vart den, då er det bare å vente på at mamma får prøvd den.



Det som var det verste med denne var at det tok so SINNSJUKT lang tid å strikke den. Eg er ikkje vandt med å strikke so tynne pinnar og so mykje. So det var eit evighetsprosjekt som eg jobba med om sommeren då eg jobba fulltid på Lambertseter. Daglig leder og sjefen sjøl var på ferie, so eg hadde ansvar for bestillingar og butikken. Det var veldig rolig innimellom, so då vart det en del strikking. Veldig kjekt, for då fekk eg ein forsmak på kva det ville seie å være butikksjef, noko som har komt godt med, sida eg ikkje ville visst kva eg skulle gjort på jobb ellers.... Egentlig veldig kjekt å ha strikka denne, eg er blitt en racer på å strikke vrangt!

Håpa alle har ei flott romjul.
Sunniva

søndag 22. desember 2013

Grønnjakka ferdig!

Grønnjakka er ferdig! Den har vore eit ekspress-prosjekt for meg som vanligvis rekke å gjøre ting til UFO før det blir ferdig... Du kan lese meir om den her. No er den i alle fall sydd saman og festa alle trådar. Og eg er veldig fornøyd :-)

Oppned, men klar til montering!

Montering pågår. Klarte å sy på erma feil to ganga...

Fedi! Som dåkke ser på bildet over er eine forstykket lengre enn det andre... Det er fordi eg alltid legg høgre forstykke uttapå det venstre og festa det der.... Forstå det den som kan, men det er no en vane :-)




Eg har som sagt før brukt denne oppskrifta.  Einaste er at eg ville ha den litt lengre, so eg la opp 100 masker i staden for 78 som som står i str small i oppskrifta. Eg kjøpte med meg like mange nøster som sto i oppskrifta, so eg var ganske spent på om eg likevel hadde nok garn. Men eg valde å lage bakstykket kortare, då eg veit at rillestrikk strekk seg mykje. Eg lagde det 10 com kortare enn oppskrifta tillsa. Etter ditte prosjektet har eg fundert en del på min eigen strikkefasthet, og komt frem til at eg strikka ganske laust. Det er einaste grunnen til at eg hadde nok garn, og nesten eit heilt nøste! I tillegg valde eg å gjøre om armaneganske mykje. Eg ville ha dei 3 kvart lange, so eg rekna ut kor mange masker som var ca midt i, og la opp 54 masker. Då eg hadde strikka ei stund oppdaga eg at armen vart ALTFOR vid. Problemet med Iris er at det er so pusete og lett vikla seg saman. So det er nesten umulig å rekke opp igjen. Då eg oppdaga at nesten heile armen var vekk-kasta, fann eg ut at eg bare kunne legge den sidelengs, og eg begynte å felle inn igjen... So den vart 3kvart, men på ein anna måte enn tenkt :-)

Litt usikker på om Tusenfryden er tidlig eller seint ute...
No er eg nesten ferdig med enda en UFO, utruleg kva man får til når man prioriterar det... Gled dåkke :-)
Eg er no komt trygt heim, her er det ruskete å leggja utpå...
Utsikt frå hytta til Tanta :-)
Og som dåkke ser ingen snø, ikkje eingong antydning til minusgrader...


Ditte bildet er frå Refvik, nabobygda. I tilfelle nåken lure på kva veg vinden bles...

Ønske dåkke alle ei fredelig jul!

Sunniva

mandag 16. desember 2013

Enda en UFO ferdig!

Dinne gangen den blå vesten herfrå. No er den ferdigstrikka og montert! O lykke! Brukte ikkje fult alle 10 nøsta, då er prøvde å avslutte det so eg fekk stripene på riktig sted :-) Her er bilde av sammensyinga og det ferdige produktet!

Ganske fornøgd med kordan eg fekk til fargane, so dei blir like på kvar side! Oppe er ikkje so viktig...

Fakta:
Garn: Fumato frå Lana Grossa, utgått i Norge
Antall: 10 (egentlig 9) nøster
Pinne: 6mm, strikka med dobbelt garn.
Oppskrift: Lene Holme Samsøe


Her er bilde av kordan den vart på. Veldig fornøyd med den, men vart kanskje litt trang i arma...


Isammensyinga. Traff ganske bra med fargeskifta under strikkinga, ja, med tanke på at eg strikka med dobbel tråd... :-)


 

To bilder frå Oslo! Til venstre er pepperkakeutedoen eg og samboerane har laga! :D Vi bakte pepperkake og måtte lage et hus, som vart en utedo! Høhøhøhø... Bildet til høgre er dagen/kvelden før fyste snøfall i Oslo. Eg er på vei heim og fekk akkurat med meg solnedgangen i 16-tida :-)

No jobbar eg masse før jul, men det er berre 4 (!) daga igjen til eg tar juleferie! O lykke! :D

Ønske dåkke alle ei riktig god jul :-)

Sunniva

fredag 6. desember 2013

To halsar på ein kveld

I går prøvde eg meg på noget populære Science Fiction-serien Doctor Who. Og måtte selfølgelig ha nåke å henge fingrane/henda på. Drive med litt julepresanga til folk som ikkje veit at eg har blogg, so eg tar ein råsjangs og legge det ut her før jul ;-)



Først ute var strikking på henda, som eg har gjort en del av i det siste. Som vanleg dobbel Tumble frå Rowan. Dinne gongen fargen 566, Sky til ei venninde med matchande augefarge. No vart det ein hals i staden for skjerf, då eg la opp med 16 masker i staden for 10 som vanleg. Resultatet vart ein stor og god hal som går to gongar rundt :-)




Nummer to var Alpaca Chunky frå Rowan det og. 2 nøster her og, farge 79. Denne prøvde eg fyst på henda, men den er ikkje like fluffy so den dekke ikkje like mykje. So eg tok opp det og strikka glattstrikk på pinne nr 20. Då vart det litt laust, men ikkje for laust. Eg hadde kjøpt med to nøster so det vart en liten hals til frøkna. Hon er meir stilig og rein i stilen, so denne passa nok godt til ho.



So no er dei spenn klare og venta kun på innpakningspapir. På søndag skal vi lage pepperkakehus, det blir spennande :-)

Sunniva